Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen vertrekt een partner om nooit meer terug te keren.
Shutterstock Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen vertrekt een partner om nooit meer terug te keren.

Exclusief voor abonnees

Waarom keren 7 op de 10 slachtoffers terug naar een gewelddadige partner? "Ook sterke vrouwen blijven hopen dat ze hun man kunnen veranderen"

Actrice Pascale Bal (47) vormt weer een koppel met de man die haar deze zomer sloeg en de keel dichtkneep. Na partnergeweld is terugkeren couranter dan permanent vertrekken: hulpverleners zien 7 op de 10 slachtoffers de partner die hen fysiek of psychisch kwelde, weer in de armen sluiten. "Zelfs sterke vrouwen koesteren de hoop dat er iets zal veranderen."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Yves Sparenberg

    Een vent dat zijn vrouw of vriendin slaagt blijft dat doen, je moet als vrouw al hopeloos en naief zijn om terug te keren. Ijdele hoop dames die denken zo'n vent te kunnen veranderen.

  • Linda Wellekens

    Dat soort mannen verandert niet. Wegwezen en wegblijven dus; zélf meegemaakt. Er zijn hier en daar nog andere, échte, gevende, hartelijke mannen. Aan zo eentje kan je je hart en je liefde geven.

Lees meer