Jan De Meuleneir/Photo News

Exclusief voor abonnees

Waarom Maggie De Block géén sms stuurde voor Pia

De ouders van baby Pia hebben haar expliciet niet bedankt en volgens zowat alle oppositiepartijen trad ze niet hard genoeg op tegen farmabedrijf Novartis. Nochtans is minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) even verbolgen als de rest van het land over het feit dat een firma 1,9 miljoen euro durft te vragen voor een geneesmiddel. "Ik mis maatschappelijk engagement bij de farmasector."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

95 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Verstappen Martine

    Het is een no-win situatie tegen de pharmareuzen. Krapuul is het allemaal. Ik heb wel gestort voor Pia, ik zou het mezelf verwijten had ik het niet gedaan.

  • Patrick Kelchtermans

    Eenmalig 2 euro schenken doet niemand pijn. Het is een mooi gebaar, maar als we in de toekomst alle patienten met uiterst zeldzame aandoeningen de juiste medicatie willen geven, dan zullen we vanaf nu maandelijks 100 euro per kop in een speciaal fonds moeten storten. Dat is echte solidariteit. Nu is er eentje die behandeld kan worden en de rest mag verder blijven creperen, niks om over te juichen.

Lees meer