3 Het zesde geredde voetballertje wordt in een ambulance geschoven, om naar de helikopter gevoerd te worden die hem naar het ziekenhuis zal brengen.
© Peter Summers Het zesde geredde voetballertje wordt in een ambulance geschoven, om naar de helikopter gevoerd te worden die hem naar het ziekenhuis zal brengen.

Exclusief voor abonnees

Weer vier kinderen gered uit Thaise grot, maar schrik voor infecties is groot: "Wel vrij, geen knuffel van ouders"

In Thailand zijn er gisteren weer vier jongens uit de grot bevrijd. Gehoopt wordt dat de rest vandaag weer daglicht ziet, maar op een hereniging met hun ouders is het sowieso nog eventjes wachten. De schrik is groot dat ze infecties hebben opgelopen tijdens hun twee weken onder de grond.

De redding van de "varkentjes", zoals de tieners door de Thaise media worden genoemd, verliep gisteren nog vlotter dan zondag. Het duurde twee uur minder om vier jongens naar buiten te halen. Dat ze ook op veel cartoons als biggetjes afgebeeld worden, heeft te maken met de voetbalploeg waartoe ze behoren. Die heet 'Mu Pa' - Thais voor 'Everzwijnen'. Of de overige vier vandaag samen met hun trainer bevrijd kunnen worden, staat nog niet vast. "Om veiligheidsredenen beperken we ons het best tot vier per dag", verklaarde reddingsleider Narongsak Osotthanakorn 's avonds op een persconferentie. "Maar we zullen wel proberen om honderd procent succes te bereiken."

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

Lees meer