6
Jan De Meuleneir/Photo News

Exclusief voor abonnees

Werfleider atomium en alle Belgische kerncentrales wordt 90: “Wat ik gebouwd heb, gaat in geen 1.000 jaar kapot”

Het Atomium. De viaducten van Vilvoorde, Merksem en Remouchamps. De immense mijnliften in Limburg. Duizend ton zware kranen in de haven van Antwerpen. De kerncentrales van Doel én Tihange. Eén man was bij al die grote bouwwerken betrokken: werfleider Frans Cools (90). "Wat ik gebouwd heb, gaat niet kapot. In geen 1.000 jaar"

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Samuel Debuck

    Wefleider? Dus geen projectleider....er wordt niks gebouwdzonder de goedkeuring van de plannen.ik zou verlegen zijn.je hebt dit niet alleen gedaan.monteurs,lassers,electriciens,verschillende bedrijfen die er aan hebben gewerkt.plus dat elke firma zijn eigen werfleider heeft.je loopt gewoon weg met de eer van een ander.en zo wordt je werfleider.schaam u diep!

  • Roger Roels

    Alle respect voor de man, een werfleider 50 jaar geleden is niet hetzelfde als een werfleider van nu, die alles uitgerekend en uitgetekend op papier krijgen voor ze starten. Vroeger kregen ze een schets/tekening en trek uw plan. Nu is een werfleider eerder een boekhouder die moet zien dat er op het einde van een project voldoende winst is voor zijn bazen.

Lees meer