2 Net als de andere S&V'ers is Van Langenhove netjes, verzorgd, klassiek - "Dat hoor ik graag".
Florian Van Eenoo photonews Net als de andere S&V'ers is Van Langenhove netjes, verzorgd, klassiek - "Dat hoor ik graag".

Wie is Dries Van Langenhove (25), de posterboy van rechts-conservatief Vlaanderen? “Ik ben geen Gutmensch, maar wel een goed mens”

Dries Van Langenhove, de oprichter van de extreemrechtse jongerenorganisatie Schild en Vrienden, wordt federaal lijsttrekker voor Vlaams Belang voor Vlaams-Brabant. Maar wie is de posterboy van rechts-conservatief Vlaanderen juist? Wij spraken hem eind vorig jaar.

Honderdduizend euro. Dat is, waarschuwt Dries Van Langenhove, de schadevergoeding die deze krant hem moet betalen als het gesprek dat we zo meteen zullen voeren wordt gepubliceerd zonder dat hij het heeft mogen nalezen en expliciet en integraal heeft goedgekeurd. Dat ik dat in dertig jaar journalistiek nog niet heb meegemaakt, werp ik op. "Dat begrijp ik", zegt hij, "maar u moet ook mij begrijpen. Er loopt sinds 'Pano' een gerechtelijk onderzoek tegen mij. Sindsdien word ik afgeschilderd als een soort Vlaamse Hitler. Dat slaat werkelijk nergens op, maar het maakt je leven kapot. Dat wil ik niet nog eens meemaken."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

95 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Willy Scholaart

    ik weet één ding aan al degenen die links hier zo verdedigen, kijk eens rond hoever we het met deze gebracht hebben, dit moet stoppen onze ondergang is reeds geruime tijd ingezet.

  • Jos Geurts

    Zo is Bart De Wever ook begonnen.Allen was hij gematigder rechts.En zie hoe hij als partij is gegroeid.Links kan zich zorgen gaan maken.Ik persoonlijk zij dat liever niet gebeuren.

Lees meer