Ann Wauman stopte als directrice en zit nu thuis met een burn-out.
Katoo Peeters Ann Wauman stopte als directrice en zit nu thuis met een burn-out.

Exclusief voor abonnees

Wie wil nog school leiden? 6 van de 41 Gentse directeurs langdurig ziek thuis: “Zelfs de stand van de mazouttank moest ik checken”

Mijnheer en mevrouw de directeur zijn ziek. Toch in het stedelijk basisonderwijs van Gent, waar 6 van de 41 directeurs langdurig thuiszitten. En niemand staat te springen om in de vacatures te duiken, stelt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) vast. Het verbaast ex-directrice Ann Wauman niet. "Zelfs de stand van de mazouttank moest ik checken. Je bent álles tegelijk."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Vleugels

    De beste schippers staan hier weer -zonder kennis van zaken- aan wal, eventueel te zwaaien met enkele uitzonderingen uit een ver verleden..

  • Theo Van Hoof

    Beste Martine Verstappen: ik stel een heel duidelijk verschil vast tussen de vroegere leerkracht en de huidige leerkracht. 1 van mijn leerkrachten heeft meer dan een half jaar les gegeven zonder wedde. Niet eens zeker dat hij de wedde ooit zou krijgen. De school was nog niet erkend. Die man gaf met passie les. Wilde iedereen meesleuren en beter maken. Vandaag zijn er te veel zonder passie. Toen ik het overlijdensbericht van die leerkracht las, kwamen 35 jaar later de tranen in mijn ogen.

Lees meer