Eind dit jaar opent Jumbo - de goedkoopste Nederlandse supermarktketen - zijn eerste vestiging in ons land, maar in afwachting steken duizenden Belgen de grens over om er hun kar te vullen.
Photo News Eind dit jaar opent Jumbo - de goedkoopste Nederlandse supermarktketen - zijn eerste vestiging in ons land, maar in afwachting steken duizenden Belgen de grens over om er hun kar te vullen.

Exclusief voor abonnees

Winkelen over de grens: hartstikke goedkoop, quoi

BELGEN KOPEN STEEDS MEER IN NEDERLAND EN FRANKRIJK

Eén op de drie Belgen gaat regelmatig over de grens winkelen, en dan vooral in Frankrijk en Nederland. En dat doen ze steeds vaker: in één jaar stegen de uitgaven over de grens met bijna 14% bij onze noorderburen en 7,5% bij onze zuiderburen. De reden is niet ver te zoeken: voeding en dranken zijn bij ons gemiddeld 10 tot 12% duurder.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ralph ERNST

    We hebben er alles aan gedaan om de vakbonden groot te maken en nu zien we het resultaat : het zijn dezelfde zakkenvullers als onze politici. En aan alle die Nederland zo de hemel in prijzen geef ik maar een advies : verhuis dan naar ginder. Je zult vlug het TOTALE plaatje zien en voelen !

  • Fabrice Braccio

    Toeval wil dat we vorige dinsdag naar Eindhoven (55km) zijn gegaan.Goedkoopste diesel 7 cent/liter minder dan goedkoopste in België.Sterke drank? tot 30% minder duur.En als je de akties volgt is het helemaal feest.Kleine inkopen doen we nog hier, maar vanaf nu gaan we maandelijks een uitje doen in Eindhoven.Wat je al bespaart op frisdranken , bier (Jupiler jawel) , diesel en droge voeding is de moeite waard. Trouwens heel lekker en goedkoop gegeten in de Oriëntal Green House, een aanrader

Lees meer