Illustratiebeeld.
Getty Images Illustratiebeeld.

Exclusief voor abonnees

Zo moeilijk is het om strenge wapenwetten in te voeren in VS: “Je kan net zo goed proberen om frieten te verbieden in België”

Na elke moordende kogelregen in Amerika vragen wij Europeanen het ons vol onbegrip af: wat moet er in godsnaam gebeuren om de wapenwetten in het land van Trump even streng te maken als bij ons? Zangeres Beverly Jo Scott (60) woont hier al 35 jaar, maar groeide op in Alabama, waar iedereen die ze kende wapens in huis, in de auto of in de handtas had. "Je kan net zo goed proberen frieten te verbieden in België."

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leonarda Van Opbroecke

    Euh, in Antwerpen werden onder het 'bewind' van de socialisten en Patrick Janssens alle frietkramen verboden. Die zijn sindsdien weg uit Antwerpen en deelgemeenten. Dus , dat ging heel snel.

  • Eric De landtsheer

    Als men frieten hier kan koppelen aan klimaat, multicultuur of een connectie kan maken met holocaust, zullen frieten rapper verboden hier zijn dan wapens ginder.

Lees meer