Illustratiebeeld.
Getty Images Illustratiebeeld.

Exclusief voor abonnees

Zo moeilijk is het om strenge wapenwetten in te voeren in VS: “Je kan net zo goed proberen om frieten te verbieden in België”

Na elke moordende kogelregen in Amerika vragen wij Europeanen het ons vol onbegrip af: wat moet er in godsnaam gebeuren om de wapenwetten in het land van Trump even streng te maken als bij ons? Zangeres Beverly Jo Scott (60) woont hier al 35 jaar, maar groeide op in Alabama, waar iedereen die ze kende wapens in huis, in de auto of in de handtas had. "Je kan net zo goed proberen frieten te verbieden in België."

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leonarda Van Opbroecke

    Euh, in Antwerpen werden onder het 'bewind' van de socialisten en Patrick Janssens alle frietkramen verboden. Die zijn sindsdien weg uit Antwerpen en deelgemeenten. Dus , dat ging heel snel.

  • Eric De landtsheer

    Als men frieten hier kan koppelen aan klimaat, multicultuur of een connectie kan maken met holocaust, zullen frieten rapper verboden hier zijn dan wapens ginder.

Lees meer