Steve Bakelmans is geen imposante figuur. Wie naar hem kijkt, kan niet anders dan het zich afvragen: is dát de man die Julie gedood en gedumpt heeft?
Facebook Steve Bakelmans is geen imposante figuur. Wie naar hem kijkt, kan niet anders dan het zich afvragen: is dát de man die Julie gedood en gedumpt heeft?

Exclusief voor abonnees

Zo onderging doder van Julie verkrachtingszaak in beroep: alleen oog voor een baksteen in de muur

Emotieloos. IJskoud. Zo zat Steve Bakelmans gisteren drie kwartier lang in de beklaagdenbank in Antwerpen. Zijn eerste 'uitje' na 31 dagen gevangenschap gebruikte hij niet om voor het eerst sinds lang nog eens door een raam naar de 'normale' wereld te kijken. De blik star op één baksteen in de muur gericht onderging hij schijnbaar gevoelloos de beroepsprocedure die eigenlijk al in november vorig jaar had moeten gebeuren. Lang voor de moord op Julie.

Alleen oog voor een baksteen

Wat als? Die vraag hing voortdurend in de lucht, gisternamiddag in zaal B van het hof van beroep in Antwerpen. Wat als het beroep van Steve Bakelmans sneller was behandeld? Dan had Julie Van Espen wellicht nog geleefd. En dan stond er 'gewoon' een oude verkrachtingszaak uit 2016 op de rol. Nu was de zaal te klein voor alle mensen die voor het eerst een bewegend beeld wilden zien van de man die begin vorige maand een 23-jarige studente probeerde te verkrachten, vermoordde en in het Albertkanaal gooide.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer