Steve Bakelmans is geen imposante figuur. Wie naar hem kijkt, kan niet anders dan het zich afvragen: is dát de man die Julie gedood en gedumpt heeft?
Facebook Steve Bakelmans is geen imposante figuur. Wie naar hem kijkt, kan niet anders dan het zich afvragen: is dát de man die Julie gedood en gedumpt heeft?

Exclusief voor abonnees

Zo onderging doder van Julie verkrachtingszaak in beroep: alleen oog voor een baksteen in de muur

Emotieloos. IJskoud. Zo zat Steve Bakelmans gisteren drie kwartier lang in de beklaagdenbank in Antwerpen. Zijn eerste 'uitje' na 31 dagen gevangenschap gebruikte hij niet om voor het eerst sinds lang nog eens door een raam naar de 'normale' wereld te kijken. De blik star op één baksteen in de muur gericht onderging hij schijnbaar gevoelloos de beroepsprocedure die eigenlijk al in november vorig jaar had moeten gebeuren. Lang voor de moord op Julie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Alleen oog voor een baksteen

Wat als? Die vraag hing voortdurend in de lucht, gisternamiddag in zaal B van het hof van beroep in Antwerpen. Wat als het beroep van Steve Bakelmans sneller was behandeld? Dan had Julie Van Espen wellicht nog geleefd. En dan stond er 'gewoon' een oude verkrachtingszaak uit 2016 op de rol. Nu was de zaal te klein voor alle mensen die voor het eerst een bewegend beeld wilden zien van de man die begin vorige maand een 23-jarige studente probeerde te verkrachten, vermoordde en in het Albertkanaal gooide.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • august luyckx

    De soepelheid van een moderne justitie ,schande

  • guido verwerft

    Ze zouden het moeten verbieden om zulke monsters een advocaat toe te wijzen

Lees meer