5 Sophie was slachtoffer van een dronken bestuurder.
Sophie was slachtoffer van een dronken bestuurder.

Exclusief voor abonnees

Zonder alcohol achter het stuur had hun leven er helemaal anders uitgezien

'Belgen tolerantst voor alcohol in verkeer', stond vorige week op onze voorpagina. Nochtans laten politierechtbanken het er niet bij: vandaag staan zowel in Halle als in Vilvoorde themazittingen gepland over alcoholintoxicatie, waarbij telkens 80 mensen moeten verschijnen en het parket voor iedereen een alcoholslot zal vorderen. Dit zijn de verhalen van vier mensen - drie slachtoffers en één dader - die niét tolerant zijn voor weggebruikers met een glas te veel op. Zonder alcohol achter het stuur had hun leven er helemaal anders uitgezien.

Sophie Lodewijks (30) overleefde ongeluk, haar vriend niet, haar moeder liep hersenletsel op

“Alles. Alles in mijn leven is veranderd door alcohol in het verkeer. In maart was het tien jaar geleden, maar pas sedert een half jaar heb ik het gevoel van: oké, de verwerking is een groot leerproces geweest.” Sophie Lodewijks uit Antwerpen verloor haar vriend bij een aanrijding door een dronken chauffeur, haar moeder liep een hersenletsel op.

“Na het ongeval ging ik veel uit, zodat er altijd mensen rondom mij waren en ik niet alleen met mijn verdriet hoefde te zijn. Tot ik drie jaar geleden echt niet meer gelukkig was en nergens nog zin in had. Ik ben naar Aruba verhuisd, om weg te zijn van alles en iedereen. Als je jezelf dwingt om twee jaar aan de andere kant van de wereld te gaan wonen om iets te verwerken, dan kan je gerust stellen dat alcohol achter het stuur een enorme impact op mijn leven heeft gehad. Maar ik heb mezelf geleerd om het ook als iets positiefs te zien. Het was megatraumatisch, maar ik heb mezelf leren kennen, ben weer rechtgekrabbeld en besef nu dat het leven heel kostbaar is.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chris Devlaeminck

    Nul tolerantie of niet. Ik blijf mijn 2 pintjes drinken als ik dat wil.

  • Nicolas Van Hoecke

    Ongevallen zullen er altijd zijn, snelheid, onvoorzichtigheid, drank, drugs,.....dat je niet mag rijden omdat je gedronken hebt is wat van de pot gerukt. Ook niet iedereen verteert drank op dezelfde manier. Nultolerantie is sws onmogelijk en verloren moeite. Ik en er zeker van dat velen die nultolerantie roepen zelf met een glaasje op drinken want 1 is dan al te veel.

Lees meer