Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Zorgverleners tweemaal vaker ziek naar werk dan anderen: “Brengen zichzelf en anderen in gevaar”

Een recente onlinebevraging van de KU Leuven - afgenomen in onverdachte pre-coronatijden - toont aan dat Vlaamse zorgmedewerkers gemiddeld veertien dagen per jaar gaan werken terwijl ze eigenlijk thuis zouden moeten uitzieken. "Hoe goedbedoeld die onvoorwaardelijke inzet ook is, er hangen grote gevaren aan vast", waarschuwt dr. Thomas Van Waeyenberg van de onderzoeksgroep Work and Organisation Studies.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Mechels

    Hoe vind je meer mensen voor de zorg? Ze zoeken ze al jaren en toch vinden ze er geen. Ze gooien oudere verpleegkundige maar al te graag en op een zeer goedkope manier op straat. Door een ontslag via medische overmacht moet je eens solliciteren op 51j. Bij online stopt het plots. Je wordt niet uitgenodigd voor een gesprek. Zelfs niet met 29 jaar ervaring intensieve zorgen met BBT. Dit in het ziekenhuis waar onze Vlaamse Zorgambassadeur in de raad van bestuur zit. Laat me niet lachen...

  • Patrick Mechels

    Ik liet mij testen via de werkgever van mijn echtgenote. We werden zelfs beiden als verpleegkundigen niet getest op spoedgevallen. Zij met symptomen en ik zonder, dit terwijl ons vader als bewezen covid-19 opgenomen was. Twee dagen nadien waren we beiden positief. Dan is het niet verwonderlijk dat een epidemie een pandemie wordt. Het zal altijd een knelpuntberoep blijven.

Lees meer