2 Het staaldraadbedrijf kondigde in maart een herstructurering aan waarbij 250 jobs zouden verdwijnen
Photo News Het staaldraadbedrijf kondigde in maart een herstructurering aan waarbij 250 jobs zouden verdwijnen

Arbeiders leggen het werk neer bij Bekaert

Bekaert bevestigt dat er vandaag wordt gestaakt in de vestigingen in Zwevegem, Moen, Deerlijk en Ingelmunster. Nagenoeg alle arbeiders volgen de staking op.

De staaldraadreus kondigde afgelopen maart een herstructurering aan, waarbij 250 banen zouden worden geschrapt in ons land. De onderhandelingen tussen het management en de vakbonden verliepen tot nu toe stroef. Daarom hebben de bonden opgeroepen tot een staking.

Morgen staat opnieuw een vergadering gepland met directie en vakbonden bij Bekaert. Het vakbondsfront eiste van het management een signaal dat die vergadering zinvol zou zijn. Het laatste overleg eind augustus was dat volgens de bonden niet. Ondertussen bevestigden de vakbonden wel hun deelname aan het overleg. Toch houden ze een 24 urenstaking.

2 Onder andere in de vestiging in Zwevegem hebben arbeiders het werk neergelegd.
Photo News Onder andere in de vestiging in Zwevegem hebben arbeiders het werk neergelegd.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marino Coolsaet

    Er zijn er hier weer enkele die vinden dat de mensen geen actie moeten voeren. De mensen hebben groot gelijk dat ze Bekaert pijn doen, Bekaert doet ook de mensen pijn. Diegene die tegen zijn zullen wel anders praten als ze aan de deur staan of ze hun winkeltje zullen mogen sluiten omdat de mensen niks meer te besteden hebben.

  • Pottie Bart

    Als,bijna ex, arbeider uit de afdeling in Moen vind ik dat men ons héél respectloos behandeld. Wij worden al maanden gegijzeld , genegeerd wat van ons gestresseerde , gedemotiveerde en vooral getraumatiseerde mensen heeft gemaakt. Wat ooit arbeidsvreugde is geweest , daar schiet niks meer van over . Het is een zéér spijtige gang van zaken, niet alleen zijn we ons werk kwijt , velen onder ons zijn er ziek van. Wat ooit 'n trots was , voor de firma Bekaert werken , is nu oneer en scha(n)de. :'(

Lees meer