In de portefeuille zaten briefjes voor in totaal 1.045 euro.
Politie Nederland In de portefeuille zaten briefjes voor in totaal 1.045 euro.

Belgische toerist vindt portefeuille met 1.000 euro en brengt hem naar politie

Eerlijk duurt het langst, zo moet een Belgische toerist in Nederland gedacht hebben. Nadat hij zondag in Vlissingen een portefeuille vond met meer dan 1.000 euro in, bracht hij die netjes naar een politiebureau. “De eigenaar was dolgelukkig”, meldt de politie.

De Belg vond de portefeuille aan een onbemand tankstation in Vlissingen. Er zat voor 1.045 euro geld in, en verschillende pasjes waaronder de identiteitskaart van de eigenaar. De eerlijke vinder reed er meteen mee naar een politiebureau in Middelburg. “Het lukte ons om de vrouw van eigenaar te bellen”, meldt de politie. “Zij vertelde dat haar man al in paniek terug naar de onbemande pomp was gegaan, op zoek naar zijn portemonnee.”

Dolgelukkig

Even later verscheen de eigenaar dolgelukkig op het politiebureau samen met zijn vrouw en baby. De Nederlandse agenten gaven hem de portefeuille terug, inclusief de naam en telefoonnummer van de eerlijke vinder, zodat hij deze persoonlijk kon bedanken.

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • André Gijbels

    Ik heb in het verleden al 2 tal portefeuilles gevonden en gsm’s allemaal mooi binnen gebracht bij de politie, heb altijd een mooi dankbaar gebaar gekregen. Ge weet nooit van wie die portefeuille is, dat het van een sukkelaar kan zijn die niet financieel sterkt staat .

  • Piep DeMuis

    Prachtig dat er toch nog eerlijke mensen zijn die resonabel denken: Hoe zou ik willen dat iemand anders reageert als het mijn portefeuille was? Dvrn Raets daarentegen.......

Lees meer