"Diesel en benzine in Belgische tankstations van zeer goede kwaliteit"

Automobilisten kunnen in België met een gerust hart benzine en diesel tanken. De kwaliteit is zeer goed. Dat meldt Fapetro, het Fonds voor de analyse van Aardolieproducten van de FOD Economie.

Vorig jaar controleerde Fapetro bijna 10.000 benzinestalen in tankstations. In slechts 2,75 procent van de gevallen voldeden de stalen niet aan de Belgische en Europese kwaliteitsnormen. Dat is iets beter dan in de voorbije twee jaar, toen er nog meer dan 3 procent non-conforme stalen waren.

Als de controleurs een inbreuk vaststellen, komt er een tweede controle. "Over het algemeen treffen de meeste publieke tankstations na de eerste controle de nodige maatregelen om producten te verkopen die de normen respecteren", luidt het. 

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Roger Souvage

    mijn grasmachine met Euro 95 heeft het laten afweten , carburator moeten vervangen gebruik nu Euro 98 , in 95 zit teveel ethanol of andere dingen waardoor het starten moeilijker gaat.

  • Jens Vranckx

    Intussen blijven ze aanlengen met ethanol om nog meer winst te maken. Kwaliteit, yeah right.

Lees meer