reuters

"Ryanair schrapte zes vluchten op Charleroi door gebrek aan personeel, niet door slecht weer"

Ryanair heeft zondag zes vluchten vanuit en naar Charleroi geschrapt, niet omdat het slecht weer was - zoals het bedrijf communiceerde - maar omdat de luchtvaartmaatschappij te weinig piloten vond om te vliegen vanuit Charleroi naar Korfoe en Santander. Dat weet La Libre Belgique. De luchtvaartmaatschappij ontkent vandaag opnieuw dat een personeelsgebrek aan de oorzaak van de geschrapte vluchten lag.

Ryanair haalde zondag slecht weer in Italië aan om vluchten vanuit en naar Charleroi te schrappen. "De weersomstandigheden hebben effectief wel de planning van de bemanningen in de war gestuurd, maar het gebrek aan personeel is de echte reden van de annulaties", aldus een piloot aan de krant. Volgens de piloot is hen dat ook bevestigd vanuit het operationeel centrum van de luchthaven.

Ryanair heeft volgens de krant de hele luchthaven van Charleroi rondgebeld om vrijwilligers te vinden voor de vluchten. De informatie van de piloot is niet zonder belang, gelet op de mogelijkheid van passagiers om eventueel schadevergoeding te vragen voor de geschrapte vluchten.

Ryanair-woordvoerder Yann Delomez zei vandaag dat de vluchten wel degelijk zijn geschrapt door de slechte weersomstandigheden, en dus niet door een personeelsgebrek. Nog volgens Delomez staan zowat 200 piloten stand-by om afwezigheden van hun collega's op te vangen.

Lees meer