4 Stofzuigers in MediaMarkt. Elk toestel heeft een label hangen waaruit blijkt hoe energiezuinig het toestel is.
Florian Van Eenoo photonews Stofzuigers in MediaMarkt. Elk toestel heeft een label hangen waaruit blijkt hoe energiezuinig het toestel is.

‘Stofzuigergate’: alles wat u moet weten wanneer u een nieuw toestel koopt

Met een A+-stofzuiger poetst u groen, met een A+++-stofzuiger poetst u supergroen. Of dat laat de fabrikant u graag geloven. In realiteit verbruikt een van de meest onmisbare huishoudtoestellen méér dan wat op zijn energielabel prijkt. In de vuilnisbak dus met die labels, oordeelt het Europees Hof van Justitie nu, want die zijn onwettig. Een blik op ‘stofzuigergate’ en alles wat u moet weten wanneer u een nieuw toestel koopt.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • PATRICK DE TROYER

    Dat een stofzuiger met 900 watt even goed of beter stofzuigt dan een met 1600 watt is niet waar. Had mij eerdt een van 900 watt gekocht maat die zuigt veeeeeel minder, heb mij dan maar weer een gekocht van 1600 watt. Hoeveel hij verbruikt dat intresseert me nuet maar wel hoe goed hij stofzuigt, dat is het allerbelangrijkste !! Met hun nieuwe regels altijd, die zijn niet altijd beter !

  • james vroman

    wat is er mis aan een borstel en een vuilblik ?

Lees meer