Foto ter illustratie
Shutterstock Foto ter illustratie

"Whirlpool moet tot half miljoen droogkasten terugroepen"

De fabrikant van huishoudelektronica Whirlpool zal door de Britse regering mogelijk gedwongen worden om een serie droogkasten die brandgevaar opleveren, terug te roepen. Dat schrijven verschillende Britse media vandaag, op basis van de Britse minister voor Economie Kelly Tolhurst. Het gaat om naar schatting een half miljoen stuks.

De droogkasten werden geproduceerd tussen april 2004 en eind september 2015. Vier jaar geleden werd al een alarmerend rapport gepubliceerd waaruit bleek dat pluisjes in staat waren om de verwarmingselementen van de machine te bereiken en zo brand te veroorzaken. Whirlpool, dat ook de merken Indesit en Hotpoint omvat, werd verplicht om de droogkasten kosteloos te repareren. Maar het bedrijf zou die operatie slechts zeer langzaam uitvoeren. Volgens het OPSS, het Britse agentschap dat bevoegd is voor de veiligheid van consumentengoederen, zijn een half miljoen machines nog altijd niet hersteld, schrijft SkyNews.

De Britse regering zou Whirlpool nu willen verplichten, aldus Tolhurst in het parlement. "Dit is een ongeziene actie", klonk het.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • MYRIAM VAN RECK

    En zijn die droogkasten ook hier verkocht ?

Lees meer