UNKNOWN

Apotheker sms't als het tijd is om medicatie te nemen

"Goedemorgen, voor een optimaal effect raden we u aan elke dag uw medicatie in te nemen gedurende het pollenseizoen. Uw apotheker." Sinds begin deze maand kunt u dergelijke gratis sms'jes ontvangen. Dat schrijven de Coreliokranten.

Uit studies blijkt dat slechts veertig tot zeventig procent van de patiënten keurig hun geneesmiddelen innemen, zegt Xavier Van der Ghinst van Aegate. Het bedrijf levert service aan apothekers om de patiëntenveiligheid te verzekeren en werkte een sms-dienst uit.

Uitbreiding
De nieuwe dienst is al operationeel voor vier à vijf producten. Het gaat om nicotinepatches, antidepressiva, middelen voor diabetici of pillen tegen allergieën. "We mikken op snelle uitbreiding van het aanbod, maar onze dienst zal nooit alle geneesmiddelen dekken. Het is vooral nuttig voor chronisch zieken."

Inschrijving
Hoe gaat een en ander in zijn werk? Uw apotheker scant uw aankoop en krijgt automatisch de melding dat uw geneesmiddel in het sms-aanbod zit. Vervolgens vraagt hij of u prijs stelt op getimede herinneringen en hij noteert uw gsm-nummer in zijn computer. Daarna krijgt u automatisch verwittigingen, zo vaak en zo lang als nodig. U kunt ook zelf inschrijven op deze dienst. (belga/kh)

Lees meer