Beeld ter illustratie.
ANP XTRA Beeld ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Bankieren via de app is gemakkelijk, maar wat als je een fout maakt bij een overschrijving?

Om bankzaken te doen hoef je al lang niet meer naar het bankloket te gaan. Dat doet ook bijna niemand meer. Bankieren gebeurt nu via de computer of steeds vaker ook via de app van je bank. Maar het zorgt er ook voor dat je door een kleine onoplettendheid sneller een fout kan maken. Zo schrijf je misschien een fout bedrag over of het juiste bedrag naar een foutief rekeningnummer. Ben je dan je geld definitief kwijt? Onze expert legt uit wat je moet doen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ISABEL FRANCOIS

    Online bankieren doe je niet tussen de soep en de patatten.Kopje goed bijhouden en alles 3x checken,vooral bij bedragen durft de komma al eens niet 'pakken'.Gelukkig nog nooit een farce tegengekomen,maar nogmaals,alles minstens 3x nakijken voor je je fiat geeft.

  • Marius Merchiers

    Ze moeten voor smartphone banking gewoon standaard met qr codes werken. Even in scannen met de banking app en alles is volledig en correct ingevuld. Op sommige overschrijvingen zie ik het al. Zeer gemakkelijk.

Lees meer