Shutterstock

Belgen vijfde grootste champagnedrinkers ter wereld

Belgen blijven verzot op champagne. Ons land is de vijfde belangrijkste importeur van champagnewijnen ter wereld, met 9,2 miljoen flessen in 2019. Dat is een lichte stijging (+0,6 pct) tegenover 2018, zegt Grégoire Van den Ostende. Hij is directeur bij het Bureau de Champagne Benelux.

In waarde staat ons land op de zesde plaats in de wereld, met in totaal voor 148,4 miljoen euro (+2,2 pct) aan geïmporteerde champagnewijnen. "België is historisch altijd een belangrijke markt geweest", aldus Van den Ostende.

Het overgrote deel (meer dan 90 procent) van de in België geconsumeerde champagne is brut zonder jaartal (BSA). Dat garandeert een constante smaak en kwaliteit.

In de Franse Champagnestreek zijn er 360 huizen die samen meer dan 34.000 hectare wijngaarden hebben. Ze verbouwen er vooral pinot noir, pinot meunier en chardonnay. De coronacrisis maakt het de wijnboeren erg moeilijk dit jaar, want champagne is typisch een drankje dat gedronken wordt om iets te vieren. 

Nu werden heel wat feestelijkheden vanwege de pandemie geannuleerd. Of het koopgedrag van de Belg gewijzigd is door de crisis, is nog niet duidelijk.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • raf peeters

    Lees anders niks dan sectoren die in de "problemen " zitten maar die je kan missen als koude pap.Alle luxe en pleziertjes vervallen als het minder goed gaat met economie en werk,logisch toch .

  • Chris Dupont

    Je moet de totaalomzet niet vergelijken, wel de consumptie per hoofd.

Lees meer