UNKNOWN

Besparing tot 40 procent mogelijk wie goedkoopste leverancier kiest

De kleine spelers zijn veelal de goedkoopste op de energiemarkt, zo blijkt uit de eerste grootschalige studie van regulator Creg voor de maand mei. In Vlaanderen valt op dat nieuwkomer Elegant al meteen de eerste plaats wegkaapt in de rangschikking van goedkoopste stroomleveranciers voor gezinnen. Het Brussels gewest beschikt dan weer over het goedkoopste aanbod voor elektriciteit, Wallonië over het duurste.

De Creg vergeleek de prijzen van de componenten elektriciteit en aardgas per leverancier en per product, op basis van de tarieven voor mei.

In Vlaanderen en voor particulieren is Elegant de goedkoopste, met een tarief van 7,03 eurocent per kWh. Het duurste product in Vlaanderen kostte afgelopen maand 11,37 eurocent per kWh. In Brussel staat Octaplus Variabel op de eerste plaats voor de gezinnen, met een tarief van 6,90 eurocent per kWh. In Wallonië is dat Nuon, met een tarief van 7,92 eurocent per kWh. De duurste formule kost er 11,71 eurocent/kWh.

Electrabel niet in top-vijf
Het zijn dus vooral de kleinere spelers die goedkopere prijzen aanbieden, om marktaandeel binnen te halen. Historisch operator Electrabel komt niet in de top-vijf voor.

Terwijl Brussel voor elektriciteit opvallend goedkoper is dan Vlaanderen en vooral dan Wallonië, blijft de prijs voor aardgas gelijk ongeacht het gewest. Overal is Nuon Spaargas Fix de goedkoopste, met 3,23 eurocent per kWh. De duurste formule bedraagt 4,80 eurocent/kWh.

Lees meer