Steeds meer Belgen kopen vastgoed in Portugal.
iStock Steeds meer Belgen kopen vastgoed in Portugal.

Exclusief voor abonnees

Bestemmingen tweede verblijf vergeleken: goedkope boodschappen in Spanje, nauwelijks belastingen in Portugal

Voor een tweede verblijf trekken Belgen steeds vaker naar Portugal. Spanje staat nog steeds op nummer 1, maar Portugal overklast nu Frankrijk en Italië, blijkt uit nieuwe cijfers van SecondHome. Het leven is er goedkoop en bovendien betaal je als gepensioneerde nauwelijks tot geen belastingen. Welke bestemmingen zijn nog meer economisch interessant en met welke kosten moet je rekening houden bij een tweede verblijf? Van huurinkomsten tot boodschappen doen: alle cijfers op een rij. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Albert De Vries

    @Gisele Vandendorpe "Hospitaalverz houden wij in Belgie" @Willy Scholaart "met een hospitalisatieverzekering van DKV ontvangen ze je in de beste hospitalen" Dan verblijven jullie toch niet langer dan maximaal twee 3 maanden per jaar in Spanje, Portugal, Italië (én blijven jullie dus in België wonen) of jullie Belgische DKV "stopt ermee"

  • dirk claeys

    Mooie zaak , maar goed voor 14 dagen of minder! 20 jaar naar hetzelfde appartement gaan verveeld ook! En als je 60 bent met een medisch geheugen dan moet je hier blijven, want de zorg in Spanje is onder niveau van hier! De meeste kopen op bvba van firma, en verhuren onder tafel!

Lees meer