Brico start met de verkoop en verhuur van zonnepanelen.
photo_news Brico start met de verkoop en verhuur van zonnepanelen.

Brico start met verkoop en verhuur van zonnepanelen

Doe-het-zelfketen Brico start met de verkoop en verhuur van zonnepanelen in België. Dat heeft Brico vandaag bekendgemaakt. Met de verhuurformule wil het bedrijf zonnepanelen voor iedereen toegankelijk maken.

Klanten kunnen online en in de winkel onmiddellijk een persoonlijke simulatie ontvangen op basis van hun verbruik en type woning. Brico gaat hiervoor in zee met de Belgische zonnepanelenspecialist Earth. Zij voeren een technische analyse uit op de woning en plaatsen de zonnepanelen op minder dan één dag.

"We merken de laatste jaren dat de vraag naar zonnepanelen in onze winkels steeds groter wordt", zegt Brico-woordvoerder Rudi Schautteet. "Brico Solar brengt samen met Earth het persoonlijk energieverbruik in kaart zodat we aan de specifieke energiebehoeften kunnen voldoen. We zijn bovendien de eersten die deze formule aanbieden."

Brico Solar is beschikbaar in 20 Brico- en 12 Planit-winkels in België. In totaal telt Brico in België 130 Brico-, 14 Brico City- en 12 BricoPlanit-winkels.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dante Mertens

    Idd Maarten. Zonnepanelen zijn een investering en afhankelijk van je installatie, kan het een aantal jaren duren tot je ze terugverdiend hebt maar resultaat haal je al vanaf de eerste zonnestralen. Wanneer je energiefactuur met de helft daalt is dat geld in je zak, zo simpel is het. Moest het alleen de staat opbrengen, waarom zie je er dan zoveel liggen? Mensen met zonnepanelen denken ook aan hun portemonnee, zoals iedereen.

  • Maarten Nijs

    @ Karel van zand, ge kent er niks van. Ik heb dit jaar 7 airco’s laten plaatsen en 32 zonnepanelen. Ik betaal nu minder stroom dan toen ik geen airco’s had....

Lees meer