Photo News

Delhaize voert nieuwe coronaregels in: tussen 8 en 9 uur krijgen 65-plussers voorrang

Delhaize geeft vanaf dinsdagochtend tussen 8 en 9 uur expliciete voorrang aan 65-plussers. De retailer laat ook maximaal 1 klant per 15 m² toe.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Delhaize verhoogt haar inspanningen en maatregelen in de winkels om de verspreiding van het coronavirus verder in te dijken”, klinkt het in een persbericht. “Prioriteit nummer 1 is om de gezondheid van ons personeel en onze klanten te beschermen.”

Vanaf morgen dinsdag 17 maart om 8 uur gelden volgende regels. “65-plussers als kwetsbare groep krijgen expliciete voorrang en toegang tot onze winkels van 8 tot 9 u ’s morgens. We rekenen op de solidariteit en begrip van onze andere klanten en vragen hen met aandrang om buiten dit tijdsvenster hun boodschappen te komen doen.”

1 klant per 15m²

De winkels laten slechts een maximum aantal klanten op hetzelfde moment binnen. “Omwille van de verschillende winkelformaten (supermarkt, AD, Proxy, Shop&Go en Fresh Atelier) hanteert Delhaize hier de regel van 1 klant per 15m² met een absoluut max. van 150 mensen voor onze grootste supermarkten.”

De bovenstaande regels worden vanaf morgenvroeg toegepast in onze supermarkt en zijn een aanbeveling voor onze zelfstandige winkels. Om dit in goede banen te leiden worden vanaf morgen ook veiligheidsmensen ingezet aan de ingang van onze winkels.”

Tegelijkertijd herhaalt Delhaize de aanbeveling om individueel te komen om boodschappen te doen en niet met het ganse gezin.

Lees ook:

Levering- en afhaaldiensten supermarkten kunnen bestellingen amper de baas

57 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • lucienne Vanschoonbeek

    Nog beter zou zijn om het aantal gekochte producten te beperken tot maximum X stuks. Zo komt iedereen aan z'n trekken en zal het aanschuiven in tijd verminderen.

  • Maggy Vanherck

    Beste Vtm Nieuws Mijn Echtgenoot is paliatief statut wegens zware Copd dus zit bij de risico patiënten, 60 jaar Nu is de vraag of wij mee geteldt worden bij De 65+ mensen .ik zelf ben 52jaar Zo dat ik voormiddag mag naar de supermarkt gaan . Bedankt voor begrip ik wel met de angst als ik zou besmet geraakt en mijn Echtgenoot ook . Met Vriendelijk groeten, Maggy

Lees meer