2 Het isoleren van de buitenmuur. Beeld ter illustratie.
ANP Het isoleren van de buitenmuur. Beeld ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Deze renovaties zijn verplicht tegen 2020, anders kan je woning ongeschikt verklaard worden

Wie een woning grondig renoveert of een nieuwe woning laat bouwen, moet een energieprestatiedossier laten opmaken. Uit controles van het Vlaams energieagentschap blijkt dat slechts 16 procent van die dossiers in orde is. Nochtans kunnen de juiste energiezuinige maatregelen je geld opleveren. Besparen op isolatie of ventilatie is dan weer geen goed idee. Welke ingrepen zijn tegen 2020 verplicht en hoeveel kosten ze? Wij maakten de berekening.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

204 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Glenn Lauwers

    Zonder ventilatie zullen al deze maatregelen in oudere huizen leiden tot schimmel- en vochtproblemen.

  • Leo Peeters -Duym

    Ons appartementsdak is vakkudig geïsoleerd, kostprijs 21.000€. Een goede zaak voor mij, eigenaar van de twee hoogste appartementen: ik heb dus een nieuw dak boven mijn hoofd waarvoor de andere eigenaars mee moesten betalen, maar: 1. Ik geloof weinig van het besparende effect en niets van het buiten houden van warmte. 2. De isolatie van de spouwmuur werd met eenparigheid van stemmen afgevoerd: de kostprijs van de stelling was het dubbel van het vullen van de spouwmuur.

Lees meer