Pexels

Deze spaarrekeningen bieden momenteel het hoogste rendement

De Belg houdt van zijn spaarrekening: ondanks de lage rentetarieven dikten de spaarbedragen bij de meeste banken vorig jaar opnieuw aan. Wij gingen na welke spaarrekeningen momenteel het hoogste rendement garanderen.

Voordelen

Een spaarrekening kent qua flexibiliteit haar gelijke eigenlijk niet: u kunt meteen geld storten of afhalen wanneer u dat wilt. Voor natuurlijke personen is de eerste schijf van 980 euro rente per jaar (inkomstenjaar 2019) bovendien vrijgesteld van roerende voorheffing, die momenteel 15% bedraagt. Bent u gehuwd of wettelijk samenwonend? Dan is uw gemeenschappelijke spaarrekening vrijgesteld van roerende voorheffing tot 1.960 euro (inkomstenjaar 2019). Bij Belgische banken is uw geld op al uw zichtrekeningen, spaarrekeningen, termijnrekeningen en kasbons samen, gewaarborgd tot 100.000 euro per bank en per persoon (niet per rekening). Een spaarrekening of spaarboekje gaat bovendien zelden nog gepaard met openings- of beheerskosten.

TipBekijk hier de top 10 spaarrekeningen met het hoogste rendement

Minimumrendement

Daartegenover staat de lage spaarrente, die zich al een tijdje aftekent. Veel spaarrekeningen overtreffen momenteel het wettelijke minimumrendement van 0,11% niet. Technisch gezien verliest u dus een beetje wanneer u geld op uw spaarboekje zet. De reden? Terwijl uw geld op uw spaarboekje voor 0,11% rendeert, wordt alles ook een beetje duurder (de inflatie stijgt). Het rendement van uw spaarboekje is eigenlijk onvoldoende om de inflatie te compenseren. Alleen al daarom doet u er als spaarder goed aan om toch uit te kijken naar spaarrekeningen die wél meer dan het minimumrendement afficheren. 

Tot 0,90%

Dat kunt u tegenwoordig vlot online doen. Zo leren we dat dat Deutsche Bank met het DB Saving Plan in april het hoogste rendement biedt. Een basisrente van 0,60% en een getrouwheidspremie van 0,30% resulteren in een rente van 0,90%, voor wie zijn geld minimum een jaar op zijn spaarrekening parkeert. Belangrijke kanttekening: deze formule is geldig voor stortingen met een permanente opdracht van maximum 500 euro per maand. 

MeDirect Fidelity Sparen zet als tweede in het rijtje in op een grotere getrouwheidspremie. Als klant ontvangt u er een basisrente van 0,05%, en na een jaar ook een getrouwheidspremie van 0,80%. Deze spaarrekening legt geen stortingsvoorwaarden op. Santander Consumer Bank vervolledigt met de Vision+ het podium met een totale rente van 0,80% (0,15% + 0,65%).

Tip: Vergelijk hier de beste spaarrekeningen met de hoogste getrouwheidspremie.

Lees ook:

Vervroegd opvragen van tak21-spaarverzekering? Let op voor de kosten

Een gezonde spaarbuffer? Dit moet u opzij zetten

Laat aub niet al uw geld op één en dezelfde spaarrekening staan

Bronspaargids.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer