Photo News

Diesel vanaf morgen duurder

De maximumprijs van diesel gaat morgen omhoog met 3,4 cent per liter. Wie diesel tankt, kan tot 1,481 euro per liter betalen, zo meldt de federale overheidsdienst Economie vandaag.

Het is de tweede stijging van de dieselprijs dit jaar. Voordien waren er wel twee maanden van dalingen. Begin november piekte de maximumprijs nog boven 1,6 euro per liter.

De prijsstijging heeft te maken met de schommelingen van de noteringen van de olieproducten en hun biocomponenten op de internationale markten.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Noah-washington Ceusterskitenge

    Dan gaan we in buitenland tanken. Dan is de Belgische economie kwak aan het worden. Hier te duur om te tanken?geen probleem.. Buitenland kost niks en dat is goed voor hun eigen economie.

  • Jennifer Peeters

    Mensen met een dieselwagen houden op het einde van de maand weeral minder over. Velen hebben hun wagen nodig voor hun werk Ivan Godefroot. Dus wees niet zo egoïstisch.

Lees meer