Keurmeesters keuren haringen op de Visafslag voorafgaand aan de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vorig jaar.
ANP Keurmeesters keuren haringen op de Visafslag voorafgaand aan de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vorig jaar.

Eerste vaatje haring vandaag onder de hamer

Liefhebbers van haring kunnen de komende tijd hun hart weer ophalen. Straks is-ie er namelijk weer, Hollandse Nieuwe. Met de veiling van het eerste vaatje, vanmiddag op de Scheveningse visafslag, gaat het haringseizoen officieel van start. Vanaf morgen is de haring overal te koop.

Het Nederlands Visbureau organiseert de traditionele veiling van het eerste vaatje haring. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting ‘Mag Ik Dan Bij Jou’, die wil bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis door een financieel vangnet te bieden er zo voor te zorgen dat ouders er zo goed mogelijk voor hun zieke kind kunnen zijn.

Vorig jaar bracht het eerste vaatje Hollandse Nieuwe 78.000 euro op. Het jaar daarvoor, in 2017, werd met het eerste vaatje iets minder opgehaald: 65.000 euro. In 2016 was het bedrag flink hoger: 90.000 euro.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Georges Vande Velde

    De Hollandse “oude” ligt nog steeds in de winkels ( maatjes) Superbedrog !

  • guy perain

    't Zal ne ''zure'' geweest zijn, denk ik!! Aan de prijs van een vaatje te zien!!

Lees meer