Belastingaangifte invullen via Tax-on-web.
BELGAIMAGE Belastingaangifte invullen via Tax-on-web.

Exclusief voor abonnees

Geld verdienen aan uw belastingaangifte? Check of deze aftrekposten wel zijn vermeld

Hoewel de kans niet zo groot is dat u nog een bruine enveloppe met de belastingaangifte in de bus krijgt, is het tijd om aan die aangifte te denken. Wie dat via de klassieke — papieren — weg doet heeft tot 28 juni de tijd. Via Tax-on-web kan het tot 11 juli. Om ervoor te zorgen dat uw belastingen niet hoger dan nodig zijn, checkt u het best of u álle uitgaven die recht geven op een vermindering ook effectief hebt aangegeven. Even puzzelen met aftrekposten dus.

Bekende en vanzelfsprekende aftrekposten zijn de woonlening en het pen­sioensparen. Daar denkt u allicht automatisch aan omdat de bank u de fiscale attesten stuurt. Maar daarnaast zijn er ook een hele reeks andere uitgaven die recht geven op een belastingvermindering. Die staan in de vakken X en XI. Kijk bij het invullen van uw belastingaangifte zeker even na of u in aanmerking komt voor één van deze aftrekposten.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ANNEKE YSEBAERT

    Emi en anderen, vele codes … akkoord, maar de gemiddelde burgers dient niet veel codes in te vullen. Wat mijn aangifte betreft, ik ga steeds te rade bij mijn eigen belastingcontroleur, hij is tenslotte de persoon die de meeste kennis ter zake zou moeten hebben. Andere info pluk ik van het internet of verkrijg ik via de bank.

  • Emi De graeve

    welke normale mens geraakt uit al die opeenvolgende vereenvoudigingen nog wijs uit de aangifte ? Ik ga rijtje aanschuiven om te laten invullen vwant ik ben niet slim genoeg voor de tax-on-web :-)

Lees meer