Michaël Van Droogenbroeck beantwoordt uw belangrijkste vragen over het pensioen.
Steven Richardson Michaël Van Droogenbroeck beantwoordt uw belangrijkste vragen over het pensioen.

Exclusief voor abonnees

Heb ik straks wel genoeg pensioen? En hoe zit dat met pensioensparen? Onze financieel expert beantwoordt al uw vragen

Vorige week kon u via HLN.be uw pensioenvragen insturen, en dat deed u ook massaal. Heel wat vragen gingen over het pensioensparen, maar ook over het afkopen van studiejaren en de leeftijd waarop u met pensioen zal kunnen gaan. De vragen die het vaakst terugkwamen hebben we hieronder samengebundeld, mét alle antwoorden van financieel expert Michaël Van Droogenbroeck. 

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

48 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • yves devlieger

    De enige zekere manier van pensioensparen is zelf investeren in onroerend goed. Wie gelooft in de praatjes van een of andere verzekerings leurder en een pensioenverzekering afsluit, heeft een grote kans om na 30 jaar betalen te horen dat de maatschappij veel geld verloren heeft en dat er veel minder zal uitgekeerd worden.

  • Tim Peeters

    Ik heb mijn pensioensparen meer dan gehalveerd per maand.al meer dan twee jaar geleden.spaar zelf voor je oude dag ( sommigen weten dan in wat ze hun uitgespaarde bedrag moeten steken niet in aandelen,cash geld.. buiten bereik van overheid en banken.

Lees meer