Rouwen
Shutterstock Rouwen

Exclusief voor abonnees

Hoeveel kost een begrafenis en is een uitvaartverzekering voor iedereen interessant?

Er zijn leukere onderwerpen om over na te denken dan de dood. Toch doen we het steeds vaker, blijkt uit cijfers van uitvaartverzekeraar en marktleider DELA. Het aantal mensen dat een uitvaartverzekering heeft ligt nu rond de 17 procent en dat cijfer zit al jaren in een stijgende lijn. De meest courante redenen zijn gemoedsrust en om de nabestaanden allerlei rompslomp te besparen. Is zo’n verzekering voor iedereen interessant? Wij zetten alle stappen waar je rekening mee moet houden op een rij.  

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Emi De graeve

    Zelfs na je dood wordt je nog in de zak gezet en je kan daar niks tegen doen. Mijn grootvader zaliger had geld bijeen gespaard om op het kerkhof "gerust" te mogen liggen. Het graf wordt prima onderhouden maar ondanks de vroegere overeenkomst wordt het verwijderd. Ook daar is blijkbaar woningnood met de groeiende overbevolking.

  • Kris Verbeek

    Ik schenk mijn lichaam aan de wetenschap. Ze mogen elk deeltje gebruiken met 1 uitzondering: ze mogen mij niet tentoonstellen. Daarna een goedkope groepscrematie en een uitstrooing die niet op een kerkhof mag zijn.

Lees meer