Huurprijzen stegen in Vlaanderen met 6 procent

De huurprijzen in Vlaanderen en in België zijn tussen 2006 en 2007 met 6 procent gestegen. In het Brussels Gewest gaat het om een stijging met 5 procent, in het Waals Gewest met 3 procent. Dat schrijven de Concentrakranten. Zij baseren zich op nieuwe cijfers van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).

Antwerpen boven gemiddelde
De gemiddelde huurprijs in de provincie Antwerpen bedroeg vorig jaar 560 euro. In één jaar zijn de huurprijzen er met 7 pct gestegen, de jongste vijf jaar maar liefst met 25 pct. Ter vergelijking: in België en in Vlaanderen zijn de huurprijzen de voorbije vijf jaar met 23,5 pct gestegen.

Ruim aanbod
"De provincie Antwerpen zit dus wat boven het gemiddelde", stelt Luc Machon, voorzitter van de beroepsvereniging CIB. "Er is een ruim aanbod van huurwoningen - een kwart van de Vlaamse markt bevindt zich in Antwerpen - en er is veel vraag, door de gunstige economische ligging."

Inhaalbeweging Limburg
Wie in Limburg een woning huurt, betaalt gemiddeld 567 euro per maand. "De huurmarkt in Limburg is aan een inhaalbeweging bezig", zegt Machon. "Vergeleken met de omliggende provincies is Limburg zeker niet meer goedkoop." (belga/eb)

Lees meer