ANP

KLM serveerde mogelijk met listeria besmette ontbijten in businessclass

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft mogelijk met listeria besmette vleeswaren geserveerd bij het ontbijt in de businessclass van haar vliegtuigen. Dat staat in een waarschuwing op haar website. 

"We zijn door één van onze leveranciers van vleeswaren geïnformeerd dat hun productielocatie van gesneden, vleeswaren mogelijk besmet is met de listeriabacterie", zo luidt het in een persbericht. "Het is mogelijk dat besmette vleeswaren kunnen zijn verwerkt in het ontbijtproduct van onze Business Class." Over welke vluchten en welke periode het gaat, is niet duidelijk.

De maatschappij raadt reizigers die symptomen van listeria zouden vertonen (zoals koorts, hoofd- of spierpijn), naar de huisarts te gaan. Vooral zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen een verhoogd risico op besmetting.

KLM heeft intussen de betrokken vleeswaren van het menu gehaald. "De maaltijden die nu aan boord worden geserveerd, zijn veilig om te consumeren", benadrukt de maatschappij. 

Eerder moest al onder meer supermarktketen Jumbo in Nederland en Aldi en Albert Heijn in ons land een groot deel van haar voorverpakte vleeswaren uit de schappen halen, nadat de listeriabacterie was ontdekt in een fabriek van Offerman. Dat is één van de grootste vleeswarenleveranciers van Nederland en een dochter van de Belgische groep Ter Beke.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christian Alex

    Listeria heeft altijd bestaan en kan overal inzitten. Het 'terugroepen' van voedingswaren schijnt zowaar een nieuwe reclamestunt geworden.

Lees meer