De Apple iMac is op de Nederlandse webwinkel van MediaMarkt tijdelijk uitverkocht.
ANP - RV De Apple iMac is op de Nederlandse webwinkel van MediaMarkt tijdelijk uitverkocht.

MediaMarkt in Nederland levert iMacs voor paar euro, klanten weigeren bij te betalen

Door een fout op de Nederlandse website van MediaMarkt konden klanten vorige week voor 2,19 euro een Apple iMac kopen van zo’n 2.000 euro. De computers werden ook bezorgd en de winkelketen eist nu dat kopers de iMacs terugsturen, of flink bijbetalen. Een aantal klanten weigert dat te doen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Sommige kopers willen de iMacs niet terugsturen omdat ze al zijn geleverd en de koopovereenkomst in hun ogen definitief is. Juridisch adviesbureau Aliter Melius staat een aantal van hen bij. In e-mails die persbureau ANP heeft ingezien staat dat MediaMarkt minstens in één geval een incassobureau wil inschakelen.

Volgens tv-zender Omroep Brabant kocht een van de consumenten drie iMacs in één keer. MediaMarkt eist nu 6.500 euro van de koper. Maar dat weigert hij omdat de winkel de bestelling niet heeft geannuleerd en zelfs al geleverd heeft. 

MediaMarkt laat in een reactie weten dat het aantal iMacs dat met de foute prijs is verkocht op twee handen te tellen is. ”Zodra we erachter kwamen dat de prijs niet klopte, hebben we contact gezocht met de kopers. Met bijna iedereen konden we tot een oplossing komen want ook de klanten begrepen dat dit te mooi was om waar te zijn”, aldus een woordvoerder van de winkelketen.

Leen Bakker

In 2017 hoefde meubelketen Leen Bakker een hoogslaper (een bureau en stapelbed ineen, populair bij tieners) die per ongeluk op de website voor 24 euro werd aangeboden, niet voor die prijs te leveren. De hoogslaper, die normaal gesproken 319 euro kost, werd door een fout met meer dan 90 procent korting aangeboden. Leen Bakker annuleerde al die orders.

Sommige Nederlandse klanten die daardoor naast een goedkope hoogslaper grepen, stapten naar de rechter. Die vond dat er redelijkerwijs niet van uit mochten gaan dat de getoonde prijs de juiste was. Daarom hoefde Leen Bakker de bedden niet alsnog voor 24 euro te leveren, zoals de ‘gedupeerden’ hadden geëist.

“Een belangrijk verschil is dat de computers in dit geval ook echt geleverd zijn. Om hoeveel computers het precies gaat, weten we nog niet. Maar een stuk of tien mensen hebben zich nu al bij ons gemeld”, laat een van de juristen van Aliter Melius weten aan Omroep Brabant.

Lees ook:  

Nederlander weigert drie iMacs van 6 euro terug te geven aan MediaMarkt: “Kom maar op met die rechtszaak” (+)

Marischka krijgt door blunder stadsbestuur honderdvoudige uitgekeerd: 35.700 euro. “Terugstorten? Zij hebben de fout gemaakt”

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Biesen

    Kijk als Media Markt net voor de solden zijn prijzen mag omhoog zetten en dan op de hogere prijzen solden geven, mogen de kopers deze Mac van 2,19 euro best houden van mij. Tegen die bedrieglijke praktijken van vele zelfstandige verkopers wordt niets gedaan. Dus als zij een "foutje" maken moeten ze maar op de blaren zitten.

  • Sabine Verheyen

    ik snap mediamarkt niet. Kunnen ze dit niet op een ludieke manier oplossen. 't Is weliswaar een bittere pil, maar kom op zeg... een beetje marketeer buigt dit om in de beste reclame die mediamarkt maar ooit kan hebben. Nu snijden ze in hun eigen vel en dat gaat hen op termijn meer kosten dan de kost van die paar iMacs.

Lees meer