Baron Albert Frère overleed maandag op 92-jarige leeftijd
Photo News Baron Albert Frère overleed maandag op 92-jarige leeftijd

Exclusief voor abonnees

Met deze truc ontloop je net als rijkste Belg Albert Frère erfbelasting

Rijkste Belg Albert Frère (92) liet bij zijn dood maandag naar schatting een slordige 6,6 miljard euro achter. De fiscus zal daarvan echter amper of niks te zien krijgen. Waar de modale sterveling al snel 9 procent erfbelasting wordt aangerekend, ontwijken grote vermogens via fiscale constructies veelal de staatskas. Het goede nieuws: ook u kan mits enige successieplanning op makkelijke wijze de erfbelasting ontwijken.

In de dood zijn we allemaal gelijk. Of toch niet helemaal? ‘Rijkste Belg’ Albert Frère brachten zijn nalatenschap onder bij een stichting, om zo de fiscus te ontlopen. Hij is niet de eerste die via een dergelijke fiscale constructie een passage langs de schatkist vermijdt. Onder meer koning Boudewijn en koningin Fabiola deden hem dat al voor. Het goede nieuws: het is voor iedereen mogelijk om géén cent erfbelasting te betalen, weet Michel Maus, professor Fiscaliteit aan de VUB. 

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • dirk claeys

    Erfbelasting betalen is voor geen enkele Belg nodig! Ga tijdig naar notaris! Trouwens voor iedereen gratis, maak een simulatie van je kapitaal en onroerend goed! Klein of groot en zoek een oplossing, geen cent word betaald met goed overleg!

  • LUCIEN MICHIELS

    En waar zit de NVA en de andere leden van deze regering maar ja de rijk nog rijker maken maar de klei werk de man de armoede in sturen dat kan deze regering wel.

Lees meer