Met een wit interieur scoor je altijd

Traditioneel geven heel wat mensen in het najaar hun interieur een likje verf. 1 op de 5 verfpotten die over de toonbank gaan, zijn wit. En de top-10 van populairste kleuren bestaat bijna volledig uit tinten die er dicht tegen aanleunen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wit doet het zo goed omdat het een elegante en neutrale kleur is die nooit uit de mode raakt. Ze past bij alle stijlen en door haar zuivere eigenschap doet het andere materialen beter tot hun recht komen. Kijk maar naar de woning van Veerle en Nicolas in Humbeek. Achter een oude gevel maakten ze een volledig nieuw huis waarin wit de basis vormt. Zelfs de vloer in de leefruimte en de keuken zijn wit!  Tegen die bleke achtergrond vallen de kleurrijke accenten en warme houten trap, deuren, plankenvloeren en enkele meubels meer op.

Omdat witte muren en plafonds een helder en verruimend effect hebben, lijkt het huis ook groter dan het in werkelijkheid is. Al heeft het koppel ook wel elke vierkante centimeter goed benut. Zo slaagden Veerle en Nicolas erin om op een kleine zolder twee kinderkamers in te richten. En in de ruimte onder de schuine wanden maakten ze handige kasten.

Meer wooninspiratie? Het volledige artikel is vandaag te lezen in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze pluszone.

Lees meer