RF

Minder dan helft van eetkraampjes slaagt voor controle FAVV

Slechts 45 procent van de eetkraampjes voldoet aan de normen van het voedselagentschap FAVV. Dat schrijven de kranten van Sudpresse. De belangrijkste overtreding is het gebrek aan informatie over allergenen.

Het FAVV onderzocht zo'n duizend eetkraampjes en foodtrucks en slechts 45 procent voldeed aan de normen. Het gaat om een daling van 17 procent tegenover 2017.

Dat komt omdat er vooral meer belang wordt gehecht aan vragen over informatie voor consumenten over allergenen, stelt minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR). "Het is belangrijk dat tijdens de controle kan worden aangetoond dat de vereiste informatie beschikbaar is en kan worden gecommuniceerd".

Het gebrek aan informatie over allergenen (29,9 procent) was de belangrijkste overtreding. Daarna volgden het niet respecteren van de koudeketen (15,6 procent), het gebrek aan persoonlijke hygiëne en propere en geschikte kledij (13,4 procent), het ontdooien in niet de juiste omstandigheden (6,9 procent) en oppervlaktes die in contact komen met levensmiddelen die niet proper zijn (6 procent).

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    Ja poen pakken is daar ook de enige redenen van bestaan en sjoemelen natuurlijk dat spekt de kassa.

  • DIRK VAN DESSEL

    Begrijpelijk, vaak krijgt men er latere diarree gratis bij. Ik zal zeker niet de enige zijn die daar al op getrakteerd werd. ik ben verbaasd dat toch nog 45% wel zouden voldoen...

Lees meer