Carrefour opent winkels die de klok rond open zijn, waar je alleen digitaal kan betalen.
photo_news Carrefour opent winkels die de klok rond open zijn, waar je alleen digitaal kan betalen.

Nieuw winkelconcept Carrefour aanvaardt geen cash meer en is 24 uur op 24 open

Een nieuwe geautomatiseerde winkel die Carrefour binnenkort in het Brusselse centrum opent, zal geen cash meer aanvaarden. Dat zal gelden voor alle winkels van het nieuwe concept. 

In de nabijheid van de Brusselse Grote Markt plant Carrefour binnenkort de opening van een geautomatiseerde winkel, die 24 uur op 24 open zal zijn, zeven dagen op zeven. De winkels zullen werken zonder kassa's en rekken. Het is de bedoeling dat de klanten online bestellingen plaatsen en ze dan komen afhalen. Ze kunnen ook ter plaatse bestellingen plaatsen. 

“Mensen duiden op een scherm aan wat ze willen kopen”, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve in De Tijd. “Meteen daarna stelt een machine hun boodschappenpakket samen. Alle soorten producten zijn er te koop. Verse producten, maar bijvoorbeeld ook diepvriesproducten en droge voeding.” Wie online besteld heeft, kan zijn pakket afhalen in een locker.

De winkel zal geen cash geld aanvaarden. Dat zal gelden voor alle winkels van het nieuwe concept. Het is voor alle duidelijkheid niet de bedoeling van Carrefour om cash ook in andere supermarkten te bannen. Klanten zullen hun bestelling online kunnen betalen, of eventueel ter plaatse. Maar dan digitaal. 

Bekijk ook:

Twee klanten shoppen één minuut gratis in Carrefour Express Oostkamp.

Klant filmt ongenode gasten in bakkerij Franse Carrefour.

Video: politie zoekt daders van gewapende overval op Carrefour.

30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin De Meyer

    Carrefour is niet meer wat het ooit is geweest. De Grand Bazar , de G B van vroeger. Alles moet eraan geloven in dienst van de automatisering . Minder personeel is minder onkosten en minder zieken en minder stakingen en ga zo maar verder. Afbraak ! By the way , niet iedereen betaald met zwart geld.

  • Vaneylen Pierre

    Nico Reybroeck, U hebt hallucinaties, ruil maar ne keer met ne Zelfstandige. Anderen mogen 6000€ belastingvrij bijverdienen.(maw GELEGALISEERD ZWARTWERK!) Als ge 100€ als Zelfstandige niet aangeeft aan de fiscus betaald ge het 10-voudige aan boete . Ge moet al heel veel in't zwart kunnen bijverdienen om een potje te kunnen aanleggen om het pensioen van ne ambtenaar te kunnen evenaren!

Lees meer