Shutterstock

PayPal lanceert contactloos betalen met QR-codes

PayPal heeft een nieuwe app-functie geïntroduceerd die veilige fysieke betalingen mogelijk moet maken binnen maatregelen voor social distancing. "De QR-code biedt een uitkomst in een maatschappij waar we afstand van elkaar moeten houden omdat fysiek contact vermeden kan worden", meldt het bedrijf.

PayPal lanceert QR-codes voor consumenten en verkopers. Daarbij volstaat voor een betaling het scannen van een afgedrukte QR-code met een smartphonecamera. De functie is al beschikbaar in 29 landen, waaronder België. 

"Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn consumentenuitgaven gestegen en zien we een toename in de vraag naar digitale betalingen in face-to-facesituaties", zegt John Kunze van PayPal. "De QR-code biedt kopers en verkopers niet alleen de mogelijkheid tot veilige en gemakkelijke betalingen, maar helpt hen zich ook te houden aan de sociale afstandsmaatregelen.”

Scannen
Verkopers kunnen gebruikmaken van de service door een door PayPal gegenereerde QR-code te printen en deze vervolgens te laten scannen door de klant. De klant klikt in de PayPal-app op ‘Scannen’, scant vervolgens de QR-code, vult een bedrag in en betaalt. Interactie tussen kopers en verkopers blijft zo uit.

PayPal belooft de komende maanden geen transactiekosten aan te rekenen aan de verkopers voor betalingen met een QR-code. “Om hen te steunen in deze bijzondere periode”, klinkt het. Voor kopers worden nooit transactiekosten in rekening gebracht.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer