Beeld ter illustratie.
ANP XTRA Beeld ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Rente op woonleningen nooit zo laag: is de variabele rentevoet nog interessant? Onze expert berekent de verschillende scenario’s

Dat de rente historisch laag staat, is allerminst nieuw. Evenmin dat dat voor spaarders een slechte zaak is, terwijl het als muziek in de oren klinkt voor wie geld leent om een huis te kopen. Nieuw is wel dat die woonrente de voorbije maanden en weken nog verder naar beneden is gezakt, en dat tot de laagste niveaus ooit. Dat zet veel kopers ertoe aan om met vaste rentevoet te lenen. Heeft een variabele rente dan totaal géén zin meer? 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • james vroman

    zou toch graag een een studie zien over het verschil in lenen tussen de Vlamingen en de walen en de geleende bedragen ...denk dat het ook in dit aspect 2 democratieën zijn ..

  • Gino Denil

    Is mij niet duidelijk hoe de banken hier werken. Maar in Nederland heeft een lagere intrest tot gevolg dat je een lager bedrag kan lenen. Omdat je minder intrest betaalt kan je minder intrest fiscaal inbrengen. Dat heeft dan weer een invloed op je inkomen en daardoor wordt het maximale bedrag dat je kan lenen kleiner.

Lees meer