iStock

Stroom- en gasprijzen nog meer gedaald

Gezinnen kunnen profiteren van fors dalende stroom- en gasprijzen. Dat blijkt nog maar eens uit nieuwe cijfers van de federale energiewaakhond Creg. In mei daalden de prijzen nog wat extra.

Zo daalt voor een gezin met een gemiddeld verbruik de gemiddelde prijs bij leveranciers in mei naar 786 euro per jaar. In april was dat 808 euro, en in januari nog 915 euro. Een jaar geleden bedroeg die gemiddelde jaarfactuur 918 euro.

De reden voor de prijsdalingen is gekend. Een hoog aanbod door een combinatie van veel hernieuwbare energie en draaiende kerncentrales, terwijl de vraag als gevolg van de coronacrisis ondermaats is. Ook het mooie weer zorgt voor dalende prijzen. 

De prijs van aardgas daalt eveneens. Een gezin met een gemiddeld verbruik ziet in mei de gemiddelde prijs bij leveranciers dalen naar 882 euro op jaarbasis, tegenover 915 euro in april en meer dan 1.000 euro in januari. Een jaar geleden was dat meer dan 1.300 euro. De Creg spreekt dan ook van "uitzonderlijke" dalingen van de prijzen op de stroom- en gasmarkt. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mark De vos

    Ik wacht nog steeds op een brief van engie met daarin: uw energie is vanaf nu goedkoper. Nu geen 107€ meer maar 60€. Ik betaal nog steeds VEEL TE VEEL!!!

  • jenny heselmans

    400 euro bijbetalen op 6 maanden tijd hoe zou dat toch kunnen als de prijzen maar blijven naar beneden gaan

Lees meer