Vanuit Eindhoven is zondag een studententeam vertrokken voor een wereldreis op zelfgebouwde elektrische toermotorfietsen.
TU/e Vanuit Eindhoven is zondag een studententeam vertrokken voor een wereldreis op zelfgebouwde elektrische toermotorfietsen.

Studenten rijden in 80 dagen de wereld elektrisch rond

Vanuit Eindhoven is vandaag een studententeam vertrokken voor een wereldreis op zelfgebouwde elektrische toermotorfietsen. Ze willen in tachtig dagen - en 26.000 wegkilometers - de wereld rond om overal het imago van duurzaam vervoer op te vijzelen.

De studenten van de TU Eindhoven werken al twee jaar aan het ontwerp en realisatie van de motoren. Ze ontwikkelden zelf een batterijpakket. Met dit pakket, bestaande uit 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie, kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen. De reis gaat over het noordelijk halfrond, door Europa, Azië en Noord-Amerika, door zestien landen.

Presentatie
Het team van 23 studenten reist ook door Iran, Turkmenistan en Kazachstan. Elke dag geven de reizigers een presentatie, meestal voor collega-studenten op universiteiten. Deelnemer Bas Verkaik: "In dat soort landen hebben ze nog nooit van elektrisch rijden gehoord. En bovendien vinden ze het idioot dat studenten naast hun studie nog andere activiteiten ondernemen."

Lees meer