2 De cast van ‘The Sopranos’.
HBO De cast van ‘The Sopranos’.

Telenet maakt Play duurder, maar kijker krijgt in ruil alle HBO-reeksen

Telenet trekt de prijs van zijn Netflix-concurrent Play op. Binnenkort kost het abonnement maandelijks 11,95 euro in plaats van 10 euro. Dankzij een verlengd en uitgebreid contract met het Amerikaanse productiehuis HBO zal er wel veel meer in Play zitten, belooft Telenet.

Het huidige contract van Telenet en HBO liep eind dit jaar af. Het telecombedrijf wist het te verlengen voor drie jaar, en breidde het uit met de hele catalogus van HBO. Binnenkort kan Telenet daardoor in Play alle HBO-reeksen (‘The Sopranos’, ‘The Wire’, ‘True Blood’, ‘Game of Thrones’, ...) onderbrengen. Een aantal internationale series was tot nu toe enkel beschikbaar voor klanten van het duurdere Play More (24,95 euro per maand). 

Recente films

Dat laatste pakket blijft bestaan aan dezelfde prijs. Het verschil is dat er in Play More meer nieuwe films zitten.
De prijsverhoging voor Play gaat in vanaf 26 november, maar bestaande abonnees blijven de huidige prijs betalen tot 31 januari. Hoeveel abonnees Play momenteel heeft, geeft Telenet niet vrij. Wel zijn er meer dan 400.000 klanten voor Play en Play More samen.

“We zijn blij dat we ons contract hebben kunnen verlengen en uitbreiden. HBO is nog steeds een keurmerk: tal van hun series komen voor in de hitlijsten van “beste series ooit”. Dat ‘Game of Thrones’ in totaal maar liefst 47 Emmy’s verzilverde bewijst dat ze dit kwaliteitslabel blijven waarmaken. Door als partner van HBO hun series toe te voegen aan onze pakketten slagen we er ook in om voor onze klanten versnippering van content tegen te gaan. We streven er bij Telenet naar om een zo breed mogelijke one stop shop te creëren voor fictieliefhebbers”, zegt CEO John Porter.

2 John Porter
BELGA John Porter

Deze tien iconische HBO titels worden vanaf vandaag toegevoegd aan Play en Play More. (De overige seizoenen volgen begin 2019, red.)

The Sopranos (Sz 1)
The Wire (Sz 1)
Six Feeth Under (Sz 1)
True Blood (Sz 1)
Rome (Sz 1)
Girls (Sz 1)
True Detective (Sz 1)
Big Little Lies (Sz 1)
Boardwalk Empire (Sz 1)
Flight of the Conchords (Sz 1)

Begin januari laat Telenet nog eens een 70-tal iconische HBO titels los op Play en Play More, waaronder:

Band of Brothers (Sz 1)
Generation Kill (Sz 1)
The Night Of (Sz 1)
Carnivale Sz1 en 2
Curb Your Enthusiasm (Sz 1 tot en met 9)
Entourage (Sz 1 tot en met 8)
The Leftovers (Sz 1 tot en met 3)
The Newsroom (Sz 1 tot en met 3)
Sex & The City (Sz 1 tot en met 6)
Treme (Sz 1 tot en met 4)
Veep (Sz 1 tot en met 6)

Vlaamse Netflix

In de marge van de voorstelling van de vernieuwde Play, ging het uiteraard ook weer over de “Vlaamse Netflix”. Van verschillende kanten werden er de voorbije maanden initiatieven aangekondigd om daaraan te werken, maar het is nog steeds niet duidelijk hoe zo’n Vlaams Netflix-alternatief er dan zou moeten uitzien.

De omroepen zoeken een antwoord op de groeiende populariteit van uitgesteld kijken en de streamingdiensten zoals Netflix. Zendergroepen Medialaan en SBS wijzen al een hele tijd op het probleem dat ze advertentie-inkomsten verliezen doordat kijkers reclame kunnen doorspoelen. Vorig jaar zei de toenmalige topman van Medialaan, Peter Bossaert, nog dat hij “zo snel mogelijk” van doorspoelbare reclame af wil.

Commerciële zelfmoord

Telenet loopt zeker niet warm voor dat idee, liet Porter vandaag verstaan. “We kunnen klanten niet afnemen wat ze al een decennium kunnen doen. Dat is commerciële zelfmoord”, zei hij. Porter legt de bal in het kamp van de zenders. “Ze kunnen nog veel meer doen om de situatie te verbeteren: een gemeenschappelijk platform voor gericht adverteren maken bijvoorbeeld, of reclame-onderbrekingen interessanter maken zodat je ernaar wil blijven kijken.”

De demarche is opvallend, want Telenet wordt binnenkort - de procedure is bijna afgerond - volledige eigenaar van de zenders VIER, VIJF en ZES. Maar Porter zegt dat hij zijn boodschap ook richt tot die zenders. Hij had daarbij een citaat in petto van Benjamin Franklin, een van de oprichters van de Verenigde Staten: “We must all hang together or we shall all hang separately”. Vrij vertaald: alleen samen komen we eruit.

62 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • bart vansteenkiste

    je kan zagen tegen morgen vroeg maar telenet heeft de snelste lijn en orange is niet nieuw wie daar bij gaat moet goed zot zijn , wat ze aanbieden is 100mphs ik heb op de lijn 417mphs dat is 4maal sneller , en dan gaan we nog niet spreken over adls zo rommel man , download 2 bestanden en uw snelheid splits in 2 tot prehistorische snelheden van 500kb hahaha daarvoor verlopen van provider om goedkoop rommel ja dit is rommel...

  • Marc Bohets

    Daaag Telenet, veel te duur geworden, ik heb gisteren een abonnement genomen bij Orange, 28€ per maand minder. Iets minder TV zenders in het pakket, en niet mogelijk om wifi op verplaatsing te hebben, maar die 2 dingen wegen niet op tegen het grote prijsverschil. Wel spijtig dat ik zover van de Proximus centrale woon, daardoor kan ik niet terecht bij DSL aanbieders, gelukkig is er nu ook concurrentie op de kabel.

Lees meer