Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck.
Steven Richardson Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck.

Exclusief voor abonnees

Valt er nu al geld te verdienen met artificiële intelligentie? Deze aandelen zetten in op ‘vierde industriële revolutie’

Of u dat nu wilt of niet: ons dagelijks leven zal de komende jaren grondig veranderen. Want na het internet in de jaren 90 en de smartphone het voorbije decennium staat artificiële intelligentie klaar om een nooit geziene revolutie te ontketenen. Vraag is of het nu al loont om te investeren in bedrijven die daarin de koploper willen zijn.

Digitalisering in de meest ruime betekenis, dat is waarvan velen verwachten dat het niet alleen de economie maar ook ons samenleven drastisch door elkaar zal schudden. De impact die dat kan hebben, wordt niet voor niets de vierde industriële revolutie genoemd, naar analogie met wat stoom, elektriciteit en informatica de voorbije decennia of eeuwen aan impact hebben gehad.

Die digitalisering is een brede waaier die tal van domeinen en deelgebieden overkoepelt. Robotisering, automatisatie en vooral artificiële intelligentie lopen daar telkens als een rode draad doorheen. Dat heeft een impact op bijna alle bedrijven en leidt tot de opkomst van nieuwe spelers die hun karretje maar al te graag aan die revolutie hangen.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jos Nijs

    Maak u geen illusies: de echt interessante bedrijven zijn allemaal in privehanden en pas wanneer die investeerders er massas geld aan verdiend hebben komen ze naar de beurs voor de "rest". Meestal is de koe al gemolken dan ! Zie maar naar Uber, Lyft, Tesla, enz

Lees meer