Investeren
Shutterstock Investeren

Exclusief voor abonnees

Vastgoed kopen in het buitenland: een verstandige investering?

Investeren in vastgoed zit al enkele jaren flink in de lift, met dank aan de historisch lage rente. Door die lage rente kan u goedkoop lenen, ook als u overweegt een tweede huis of appartement te kopen. Dat kan voor vastgoed in ons land, maar evengoed voor vastgoed in het buitenland. Waarop letten als u een eigen stek aan een zuiderse costa of in de bergen wil kopen? Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck legt het uit.

Maak het totale kostenplaatje

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johnny chanet

    Misvatting 1 :als je in spanje resident bent betaal je geen taks op verkoop. Wat de belgen wel fout doen : men maakt in spanje tegenwoordig allemaal van die moderne witte huizen. Met die platte daken en grote vensters zijn die huizen in hartje zomer zo goed als onleefbaar van de warmte. Daarbij koop je 100m2 voor +-250000 euro en daar zitten dan 3 slaapkamers en 2 badkamers is. Dat zijn echte vogelkooien. Dan zie je op de witte muren na 3-4 jaar de erosie zo erg dat je moet overgaan op schildere

  • Catherine Vandekerckhove

    @Polle. In Spanje of Frankrijk (taxe foncière, taxe d'habitation, belasting op eventuele huurinkomsten, nutsvoorzieningen) lig je ook rap aan 3000-4000 €. En bij de belastingaangifte word je belast op de valeur locative (doorgegeven via Frankrijk aan de Belgische belastingdienst. En gedurende 30 j :belasting op de meerwaarde ipv gedurende 5 j in België.

Lees meer