3 Sinds 2017 tanken we E10-brandstof.
ANP Sinds 2017 tanken we E10-brandstof.

Exclusief voor abonnees

Verkoop dure benzine explodeert, maar dat is vaak zonde van je geld: zo check je welke benzine jij best tankt

Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer mensen voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. “E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

108 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bart Prinsen

    Als je auto veel stil staat moet je E5 tanken. E10 heeft meer de eigenschap om vocht aan te trekken en dat wil je echt niet in je tank hebben.

  • Eric Grosemans

    Om op uw vraag te antwoorden Stefan Marx, omdat het aanmaken van waterstof via elektrolyse met grote energieverliezen gepaard gaat. Je kan veel beter ineens elektrisch rijden, dan eerst waterstof aan te maken, en dan van die waterstof terug elektriciteit.Je zou ook waterstof kunnen maken van aardgas, maar dan is die al veel minder goed voor het milieu, de pompen die aardgas oppompen lekken nl, daarom hebben journalistjes de CNG wagen afgekraakt, en bij deze de waterstofauto ook.

Lees meer