Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Waarom wordt mijn spaargeld belast en blijven die rentes zo laag? De meest gestelde vragen over het spaarboekje beantwoord

Bizar toch: hoe langer de rente extreem laag staat, hoe meer we met ons geld naar het klassieke spaarboekje lopen. Eén van de belangrijkste reden is ongetwijfeld dat dat spaarboekje veilig is, maar ook een pak minder complex dan de alternatieven. Nochtans doet die spaarrekening vele vragen rijzen. Antwoord van onze financieel expert.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bert De Bruin

    Beleggen in engelse ponden is momenteel een aanrader en niet te traceren door de overheid.

  • Rudi Pauwels

    @Dick DeCock : hij die alles opdoet wordt ook nog belast, met name met BTW. Alleen als je het geld dat je hebt verdiend weggeeft of verbrandt, betaal je er geen belastingen meer op. Houd je het dan betalen je erfgenamen later nog eens successierechten!

Lees meer