Shutterstock

Zo vindt u de goedkoopste aardgasleverancier

De aardgasprijzen bevinden zich al een tijdje op een laag peil. Dat is uiteraard goed nieuws, maar hoe kiest u nu de goedkoopste leverancier die ook het best bij u past?

Prijs vergelijken

Volgens energieregulator Creg (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas) bedroeg de gasfactuur voor een huishouden met een doorsnee verbruik in september gemiddeld 1.031 euro. Daarmee duiken we aardig onder de prijzen van onze buurlanden. 

Als een goedkope aardgasleverancier vinden voor u van cruciaal belang is, dan vergelijkt u best online hoe u maximaal voordeel uit de huidige relatief lage prijzen haalt. 

Een gezin uit Antwerpen met een gemiddeld verbruik (23.260 kWh) en een vast energietarief is volgens Mijnenergie.be momenteel bijvoorbeeld het goedkoopst af bij Lampiris, met een jaarfactuur van 752,69 euro. Dat is meer dan 500 euro voordeliger dan het duurste aanbod op de markt! Het prijsverschil valt onder meer te verklaren door de korting van 262,01 die Lampiris via de vergelijkingssite toekent. 

TipVeranderen van aardgasleverancier? Bekijk hoeveel u zelf kunt besparen.

Goedkoop aardgas, groen aardgas?

Als consument hechten we ook almaar meer belang aan groene energie. Aardgas is een fossiele brandstof, net zoals aardolie en steenkool. Helaas produceren onze energieleveranciers nog geen grote hoeveelheden duurzaam gas. De aardgasleveranciers kiezen er daarom voor om de CO2-uitstoot, die vrijkomt bij fossiele brandstoffen, te compenseren. In ruil voor de prijs die u betaalt, lanceert of steunt uw energieleverancier projecten die de CO2-uitstoot beperken. Ze noemen dat CO2-neutraal gas. Onder meer Essent en Mega bieden dat hun klanten aan. 

Lees ookAardgasprijzen historisch laag: zo profiteert u er maximaal van

Goede dienstverlening

Een ander argument dat mogelijk de doorslag geeft, is het serviceniveau van de energieleverancier. De Vlaamse energieregulator Vreg maakt het op haar website bijvoorbeeld mogelijk om de dienstverlening van de verschillende aanbieders af te toetsen. U verneemt dan bijvoorbeeld hoe snel de leverancier reageert op uw mails of telefoons en wat een betalingsherinnering u kost.

TipAardgas vergelijken? Vergelijk hier de goedkoopste tarieven.

Lees ook:

Elektriciteit en aardgas bij dezelfde leverancier: een verstandige keuze?

Belg meeste tevreden bij kleine energieleveranciers

Waarom u best jaarlijks van energieleverancier verandert

Bronmijnenergie.be.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kurt Decloedt

    Eerst een korting geven om die de jaren erna terug te vorderen met duurdere tarieven... Tja truken van de foor!

  • DANNY WITTEVRONGEL

    Als je echt wil besparen … de verwarming een graadje lager zetten enz.

Lees meer