Laenen

Zomersolden starten met flinke kortingen na zwak voorjaar

De modewinkeliers hebben een zwak voorjaar achter de rug. Vooral vanaf eind april slabakte de verkoop, blijkt uit een rondvraag van Comeos en Mode Unie. De handelaars bieden bij de zomerkoopjes, die volgende week maandag starten, dan ook meteen kortingen aan van -30 tot -50 procent, klinkt het.

De grote kledingketens verkochten de voorbije maanden 3,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij de zelfstandige handelaars, die vertegenwoordigd worden door Mode Unie, is er sprake van een dalende verkoop met -4,7 procent.

"Het weer blijft zoals altijd een belangrijke rol spelen en klanten kopen op basis van hun behoefte. Typische zomerartikelen, zoals zwemkledij en shorts, deden het beduidend minder goed", luidt het.
Toch hopen de handelaars op een sterke soldenmaand. De warmere temperaturen van de laatste week zouden de verkoop van zomerartikelen -waar nog heel wat keuze is- moeten aanzwengelen.

"Gehoopt wordt op een break-even ten opzichte van vorig jaar. Ook de online verkoop van kleding blijft maar stijgen voor alle winkelketens", staat in een persbericht van Comeos.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk Vregels

    De soldenprijzen in Belgie liggen nog altijd hoger als de standaard winkelprijzen in Nederland en Frankrijk en vergeet niet dat daar de solden ook beginnen. Persoonlijk ken ik weinig mensen die hun soldenaankopen nog in Belgie doen.

  • Emi De graeve

    ik heb niks nodig en zeker niet van alles wat ingevoerd wordt dit China. Leer de jeugd bewust consuminderen. Bestraffen van overproductie zou wettelijk moeten geregeld worden.

Lees meer