ANP XTRA

Delhaize werft dit jaar 1.000-tal medewerkers aan

Delhaize gaat dit jaar een 1.000-tal personeelsleden aanwerven, zo maakte de supermarktketen vandaag bekend. Het gaat deels om het vervangen van vertrekkend personeel en deels om nieuwe functies. Het aantal aanwervingen ligt in de lijn met de vorige jaren, maar door de krapte op de arbeidsmarkt moet de keten wel inventiever gaan rekruteren, klinkt het.

Delhaize stelt in België zo'n 32.000 mensen tewerk. Daarvan zijn er 13.000 eigen personeelsleden; de rest zijn jobstudenten of personeel van zelfstandige winkeluitbaters. 

Dit jaar is het bedrijf opnieuw op zoek naar een duizendtal nieuwe werknemers. "Voor het merendeel vaste contracten en met de klemtoon op de regio's Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant", zegt woordvoerder Roel Dekelver.

Hij merkt op dat het alsmaar moeilijker wordt om de juiste profielen te vinden. Daarom wordt voor leidinggevende functies van teamleader en (assistant) store manager geopteerd voor een originele selectieprocedure. 

"Voor de functie van (assisant) store manager organiseren we op 23 april een soiree in Vilvoorde. Op die manier kunnen ook mensen met een job een kijkje komen nemen", klinkt het.

Voor de functie van team leader wordt op 7 mei in Gent een kookworkshop met Sofie Dumont georganiseerd. "Niet zozeer om de mensen te beoordelen op hun kookkunsten, maar wel om te zien hoe ze samenwerken en communiceren met anderen", aldus de woordvoerder.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    Vooraf gaan ze eerst het dubbel buitenschoppen en die vervangen door goedkopere.

Lees meer